Fk Željezničar(Da opet sijamo)

Football Life vas vodi kroz različite karijere u sportu. Zaigrajte kao menadžer, igrač ili vlasnik i podelite to sa nama.
Пете Дунхам
Site Admin
Has thanked: 74 times
Been thanked: 88 times

Re: Fk Željezničar(Da opet sijamo)

Post by Пете Дунхам »

Mixaa wrote: May 15th, 2025, 1:50 pm Braco, čisto da se oglasim, nisam prekinuo; kad imam vremena, ja okačim. Večeras ide izveštaj sa derbija sa Sarajevom.😏
Samo rokaj
Боли ме сада што стеже ме ланац, у сопственом граду да будем странац?
Mixaa
Has thanked: 15 times
Been thanked: 23 times

Post by Mixaa »

Image
Pucaju bombe na Grbavici,kakva pojačanja poslednjeg dana prelaznog roka!
Image

Sportski sektor fudbalskog kluba Željezničar nestaje. Kako se može vidjeti na zvaničnom
sajtu, uprava kluba danas je promovisala nova četiri fudbalera i to kakva imena! Krenimo
redom. Prvi na spisku je Nikola Antić, nekadašnji levi bek Partizana, iskusan fudbaler sa
superligaškim iskustvom iz Srbije i inostranim iskustvom. Drugi na listi je Danilo Pantić,
nekada kapiten i vezista Partizana, sjajan igrač u sredini terena, neko čiji završni pas može
da spoji igrače sa golom. Treći na listi je takođe nekadašnji fudbaler Partizana, wunderkid i
super talentovani krilni igrač Filip Stevanović, koji je bio u jednom momentu zvezda
prelaznog roka u Partizanu, prodat za veliki novac, ali se nije snašao. Ima priliku da svoju
karijeru oživi u fudbalskom klubu Željezničar iz Sarajeva. Kao poslednje pojačanje, šlag na
tortu, nekadašnje dete Crvene zvezde i napadač Milana, najplaćeniji od svih petorice, Marko
Lazetić, od koga se ovde očekuje puno. Klub se nada da će ova investicija da se isplati i da
će svojim golovima opravdati očekivanja. Što se ugovora tiče, oni su potpisani na tri godine.
Svi igrači su potpisali ugovore na tri godine, tačnije do 31. 8. 2027. godine. Danilo Pantić i
Nikola Antić su potpisali dvogodišnje ugovore. Nema sumnje da su ova pojačanja ekstremno
kvalitetna i da će mnogo toga donijeti. Pitanje je samo kada će se i kako uigrati u ekipi. Sve
ostalo je na treneru Robertu Carlosu da uklopi i sklopi ekipu. Nadamo se dobro.
U posljednjim momentima prelaznog roka, kao još jedan šlag na tortu, stiže nekadašnji
defanzivni vezni igrač Crvene zvezde, dete takođe kluba sa Marakane, požrtvovani timski
igrač koji može da odgovori poziciji kako zadnjeg veznog, tako i štopera. A to je Srđan
Mijailović, koji predstavlja pravu bombu u ovom momentu za Želju, pravo pojačanje za
Evropu. Popularni Mićko odmah se stavlja na raspolaganje treneru Robertu Carlosu. Ugovor
sa Mićkom potpisan je na tri godine, i mislimo da već sada, što se tiče pojačanja, trener
Roberto Carlos i te kako ima sa kim da sprovede u delo ideju koju forsira.

Image
"Pa, dobar dan. Kao što vidite, u samom završetku prelaznog roka bio sam bez kluba. Neke
opcije su se pominjale, neke su bile realne, a neke manje realne. Čekao sam nešto sa
Bliskog Istoka, ta ponuda nije stigla, i onda se u priču uključuje Željo. Na moju veliku sreću,
klub koji ove godine igra Evropu, koji će se boriti u Ligi Evrope, koji će se u domaćem
šampionatu, nadamo se, boriti za titulu. Stigla mi je ponuda, prihvatio sam je posle
razmišljanja. Znam s kim radim, znam gde dolazim, znam s kakvim ću trenerom sarađivati.
Svi znamo ko je Roberto Carlos. Stavljam se potpuno na raspolaganje njemu, saigračima i
ekipi. Daću svoj maksimum, mogu da odgovorim kako na poziciji zadnjeg veznog, tako i na
poziciji štopera. Na treneru je gde će me staviti, uvek ću davati svoj maksimum. Radujem se
što ću biti standardan i redovan, tako smo se sa trenerom dogovarali, i mislim da možemo
napraviti lepe stvari u ovoj sezoni."

Image

Image
Image

Image
"Pa iskreno, ne želim puno da pričam, više bih voleo da na terenu pokažem šta i koliko mogu
da pokažem da zaslužujem mesto u prvoj postavi ekipe. Shvatam, jasno mi je gde dolazim,
jasna su mi očekivanja kluba, trenera i navijača. Ja se ne bojim izazova, došao sam ovde da
igram, da pobeđujem, da osvajam trofeje. Što želim posebno da naglasim, mislim da imamo
kvalitet. Mislim da nam treba vreme, vreme da se uigramo, vreme da to sve legne, i mislim
da će pobede doći. Što se tiče kluba, svestan sam koliko veličinu predstavlja Željezničar još
u staroj Jugoslaviji, tako i sada. Radujem se susretu sa navijačima, radujem se evropskim
utakmicama. Želim da što pre uspostavimo sistem igre i što pre krenemo sa pobedama."

Image

Image
Image

Image
"Meni je velika čast i zadovoljstvo što je trener Roberto Carlos insistirao na mom dolasku
ovde. Iskreno, ne poznajem dovoljno ligu BiH, ali ću se truditi da se što pre uklopim i da
uđem u takmičarski ritam. Trenirao sam individualno i mislim da sam spreman da odgovorim
zahtevima. Trener će odlučiti kada ću i koliko igrati. Mislim da je ovde sastavljena dobra
grupa igrača i da imamo konkurentan tim, kako u domaćim takmičenjima, tako i u Kupu.
Nadam se da ćemo biti konkurentni u Ligi Evrope, jer je grupa jaka. Željan sam fudbala.
Mislim da je sada na meni da se dokažem i pokažem koliko mogu. Nadam se punom
stadionu i podršci navijača, a verujem da su lepe stvari pred nama u ovoj sezoni."

Image

Image
"Pre svega, nije mi velika čast i zadovoljstvo što sam danas ovde pred vama. Potpisao sam
za klub bogate istorije i tradicije i pokušaću da se navijačima ovde prezentujem na najbolji
mogući način. Što se tiče samog takmičenja i lige, ove godine ambicije su visoke. Klub mi je
predstavio da se ove godine napadaju trofeji, a u Evropi nemamo nikakav rezultatski pritisak.
Sam plasman u Ligu Evrope je uspeh i pokušaćemo da se u tih šest utakmica što je moguće
bolje predstavimo. Mislim da imam kvalitet i da se uklapam u filozofiju trenera Roberta
Carlosa. Pokušaću da dam svoj maksimum i da beležim, na prvom mestu, što više golova i
asistencija, kako bih pomogao svojoj ekipi."

Image

Image
Image

Image
"Dobar dan, pozdravio bih sve vas, medije, članove uprave, sve saigrače i navijače. Hteo bih
na prvom mestu da izrazim svoje zadovoljstvo što sam došao u Želju, što sam potpisao
ugovor i što je Željezničar klub koji je spreman da rizikuje i pruži mi šansu posle dosta
godina neigranja ili slabog igranja. Mislim da i te kako posedujem igračke kvalitete u koje će
moći da se uveri i sam šef stručnog štaba, Roberto Carlos, koji me izabrao i predstavio mi
plan i ideju. Mislim da neće biti problema oko mog uklapanja. Od mene se očekuju golovi,
toga sam svestan. Očekuje se da budem nosilac igre i pokušaću da opravdam ukazano
poverenje."

Image

Image
Image
Mixaa

Post by Mixaa »

Image
Rekordna prodaja Želje,u klubu "trljaju ruke"iskusni Dangubić u Kijevu skoro za 4.miliona evropskih novčanica,bice i bonusa od UEFA
Nekoliko igrača dobilo čiste papire

Image

Poprilično aktivan završetak prelaznog roka u ekipi Željezničara. Fudbalski klub sa ponosom
predstavlja da je doskorašnji vezista Želje, Al-Džaber, koji pokriva poziciju defanzivnog
veznog igrača, prodat za vrednost od 10 miliona i 683.000 EUR, što predstavlja istorijski
najveći transfer fudbalskog kluba Željezničar. Na njegovo mesto stigao je fudbaler Srđan
Mijajlović, tako da se klub ne boji za dalju budućnost. Što se tiče drugog transfera, koji je
takođe poprilično uspešan, fudbalski klub Željezničar dogovorio je transfer svog
doskorašnjeg napadača Filipa Dangubića, starog 30 godina, koji ide u redove slavnog
Kijevskog Dinama za skoro 4 miliona EUR obeštećenja. Što se tiče daljih aktivnosti, klub
obaveštava javnost da su ugovori raskinuti sa igračima Karjaševićem, Karamarkom,
Lauševićem i Simonijem. Ovo će predstavljati poslednje aktivnosti u zimskom i letnjem
prelaznom roku fudbalskog kluba Željezničar za ovu sezonu.

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Mixaa

Post by Mixaa »

Image
Žreb u Nionu i izjave iz tabora Plavih
Image

Upravo je održan žreb u Nionu za grupnu fazu UEFA-ine Evropa lige. Što se tiče
predstavnika BiH, ekipa Željezničara će u grupi igrati sa Romom, Panathinaikosom i turskim
klubom Eşporom. Sam žreb nije bio lagan; Roma je veoma dobra ekipa, Panathinaikos je
vicešampion Grčke, a turski klub predstavlja enigmu, ali sigurno ima kvalitet za evropsko
takmičenje. Svakako predstoji šest utakmica, šest dobrih prilika da se ekipa predstavi na
eurosceni. Bez, kako iz kluba kažu, rezultatskog pritiska, pokušaće da dođu do što je
moguće većeg broja bodova. UEFA takođe sprema i bonuse za sam plasman kluba, tako da
će i sa finansijske strane ovo imati veliki značaj za fudbalski klub Željezničar.

Image
"Lagao bih vam, lagao bih vas kad bih rekao da nisam želeo neke zvučne i jake timove da
dovedem ovde u Bosnu da se predstave našoj publici. Drago mi je što smo u grupi sa
Romom, Panathinaikosom i EA Sporom, turskim klubom koji je u razvoju i koji ulaže dosta
novca u ekipu. Očekuju nas šest jakih utakmica, očekuje nas šest spektakla koje ćemo
pokušati da skupimo što je moguće veći broj bodova. Iskreno, grupom sam zadovoljan, ovde
nema slabih i loših ekipa, tako da je na nama da se borimo i da ostavimo što je moguće bolji
utisak u evropskim mečevima."

Image

Sastavina i jačina svih ekipa iz nase grupe
Image

Image

Image

Sve grupe nakon žreba
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Mixaa

Post by Mixaa »

Image
Odličan derbi na Koševu,bodovi ostali domaćem timu :cry: :cry:
Image

Prvi ovosezonski derbi u okviru BiH Superlige pripao je ekipi Sarajeva. Utakmica puna
preokreta, puna šansi, puna dobrih poteza. Na kraju, bodovi ostaju na Koševu, što će se
mnogi složiti da je realan rezultat. Do vođstva je prva stigla ekipa Željezničara, koja je preko
Filipa Stevanovića i dubinske lopte kojom je pronašao kapitena Boljevića, a ovaj iz prve,
šutom školski, savladao golmana domaćih. Doneo je radost i vodstvo ekipi Željezničara i
erupciju oduševljenja njihovih pristalica na tribinama. Trener Roberto Carlos Delova je više
nego zadovoljan; sve je išlo nekako na ruku ekipi Želje, koja je uspela da sačuva rezultat do
poluvremena.
U drugom poluvremenu, druga priča. Sarajevo je izašlo visoko i pritisnulo presingom
gostujuću ekipu. Klizale su se šanse za domaći tim, gola nije bilo, a posle jedne odbijene
lopte na 16 metara, kada je pogrešio novopridošli Srđan Mijailović, lepi efektan šut sa 18
metara zahvatio je igrač Sarajeva i efektno zatresao mrežu Vasiljevića. Erupcija oduševljenja
na Koševu, to je bilo 1:1. Do kraja, domaća ekipa nastavila je da pritiska i stvara šanse. Željo
je takođe imao nekoliko zicer situacija koje nije materijalizovao, a kazna je stigla pred sam
kraj utakmice.
Kada je posle jedne ubačene lopte, koja je delovala bezazleno i bezopasno, na nju krenuo
golman Vasiljević i lako bi je uhvatio, u istom momentu došlo je do nesporazuma. Takođe,
Saničanin je krenuo ka toj lopti i spetljali su se. Lopta se odbila do igrača sa brojem devet iz
Sarajeva, koji je došao do vođstva i do kasnije konačne pobede. Sarajevo i dalje, posle četiri
kola, ostaje samo na jednoj pobedi. Rezultati nisu dobri, bodova je dosta propušteno, ali čini
se da igra sve više nadolazi i da će to sve leći na svoje mesto, bar što se tiče gostujuće
ekipe.

Izjave nakon meča(Trener Roberto Karlos i kapiten Boljević)

Image
"Na prvom mestu istakao bih prelep fudbalski ambijent i hteo bih da čestitam navijačima
jednog i drugog kluba, igračima jednog i drugog tima na fer i korektnoj utakmici. Čestitao bih
mom kolegi i ekipi Sarajeva na pobedi. Sad, da li je moglo drugačije? Sigurno da je moglo,
imali smo i mi dosta šansi, zicera koje nismo iskoristili. Moramo na tome i te kako da
poradimo. Utakmicom sam i zalaganjem svojih igrača zadovoljan. Još uvek se mi
upoznajemo, videli ste koliko novih igrača je danas bilo u timu. Sve to treba da legne i da se
uigra, tako da vremena će biti. Molim navijače za strpljenje i da nam veruju. Ne treba dramiti,
ne treba tugovati. Poraz kao poraz u derbiju boli, ali pobedila je danas iskusnija ekipa. Mi im
na tome čestitamo. Mi se polako okrećemo pripremi za evropsku utakmicu sa Romom. Sve
najbolje u daljem toku šampionata."

Image
"Malo je frustrirajuće na koji način gubimo bodove. To sve nas igrače pogađa, a greške koje
pravimo i šanse koje stvorimo, a ne uspijemo da pretvorimo u gol, dosta obaraju moral
ekipe. Mislim da smo mogli daleko ranije završiti ovu utakmicu sa još jednim ili dva gola.
Desila se kazna, desio se taj prvi gol, a iz nesrećnog kiksa desio se i taj drugi gol. Šta da
kažem, moramo podići glavu i što prije početi seriju pobjeda, krenuti u seriju boljih utakmica.
Mislim da imamo kvalitet, samo nam treba vrijeme da se uigramo."

Sastavi ekipa:
Image

Statistika meča i ocene igrača:
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Šanse i golovi sa meča:
https://www.youtube.com/watch?v=JSmQT9ZwAHA

Rezultati 6.kola:
Image

Galerija slika:
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
PetarP
Has thanked: 28 times
Been thanked: 29 times

Post by PetarP »

Steta, dobru ekipu imas, samo rokaj
Mixaa

Post by Mixaa »

PetarP wrote: May 17th, 2025, 11:17 pm Steta, dobru ekipu imas, samo rokaj
Imao sam lepih sansi sli igram dosta ofanzivno odbrana na centru sve je ovo ocekivano.Guram dalje pa da vidimo😁
Mixaa

Post by Mixaa »

Čisto da se oglasim, posao, obaveze, manjak vremena. Sejv se igra ovih dana, ide izvještaj iz Lige Evrope. Sportski pozdrav.,💪🇷🇸
Mixaa

Post by Mixaa »

Image
Evropo pazi,Željo opet GAZI!!!
Image

Velika senzacija dogodila se večeras u okviru drugog kola Lige Evrope kada je u Turskoj
ekipa bosanskohercegovačkog Željezničara sa ubedljivih 13:0 slavila i donela prve bodove u
Bosni i Hercegovini, kao i prvu pobedu u nekom evropskom takmičenju posle dugih godina.
Nije sve počelo sjajno za Željezničar; domaća ekipa EA Spora preko Umota Bozoka povela
je već u šestom minutu, što je predstavljalo značajan šok za ekipu bosanskohercegovačkog
tima. Izjednačenje je stiglo u 14. minutu posle asistencije Antića i lepog pogotka Boljevića.
Željezničar je nastavio da pritiska i igra dobro, a u 38. minutu, posle jednog centaršuta,
fudbaleri domaćeg tima postigli su autogol. U 42. minutu, na asistenciji Saničarina, Marko
Lazetić pokazao je zašto je doveden i kao pravi rasni strelac završio treći golom u mreži,
donoseći svojoj ekipi veoma bitna tri boda pred nastavak takmičenja Lige Evrope. Posle
prvog kola i poraza na terenu, i to ubedljivog poraza od Rome 16:0, ovo je pravi vetar u leđa
izabranicima trenera Roberta Carlosa. Sve u svemu, velika pobeda za gostujuću ekipu i
veliki podstrek za trenera Roberta Carlosa i ono što pokušava da implementira u ekipu
Željezničara. Velika pobeda, ali ostaje još puno da se igra; ovo ništa ne znači, ali je svakako
veliki vetar u leđa posle lošijeg starta šampionata.

Izjava trenera Roberta Karlosa:
Image
"Prelep je osećaj pobediti i dobiti neku utakmicu u evropskim okvirima. Mogu da kažem da
sam više nego zadovoljan, bez obzira na to što smo na samom početku utakmice gubili. Mi
smo držali konce ove utakmice, pogotovo u prvom poluvremenu. Bili smo agresivni, bili smo
dominantni, stvarali smo izglednije šanse i jednostavno, kao što sam govorio i ranije, jednom
je moralo da uđe. Tako da je večeras došla ta utakmica, zasluženo smo pobedili, srećan
sam i idemo dalje. Glavu gore, biće još velikih utakmica. Kao što nismo tugovali posle
utakmice sa Romom i velikog poraza, tako večeras nećemo preterano slaviti. Ide nam
prvenstvo gde nismo sjajni, dižemo glavu i idemo dalje."

Izjava Sulejmana Krpića:
Image
"Svi smo presrećni što je ova pobeda došla. Mislim da dolazi u pravom
momentu za čitavu ekipu. Na nekim prethodnim utakmicama bili smo bolji, bili smo
dominantniji, bili smo i konkretniji, a nismo uspevali da postignemo golove i prelomimo u
svoju korist. Stil igre koji trener forsira je takav da je izrazito ofanzivan, da sa što manje
dodira pokušavamo da se uklopimo što je pre moguće i mislim da nam ide dobro.
Večerašnja utakmica je samo pokazatelj dobrog treninga i dobrog rada. Više smo nego
zasluženo pobedili, svoje šanse smo koristili na vreme, bukvalno sve što nam se pružilo
iskoristili smo. Bilo je još nekih zicer situacija, ali kad se sve sabere, zasluženo stižemo do
veoma bitne pobede pred nastavak ovog takmičenja. Na nama je da poboljšamo utisak u
domaćem prvenstvu, glavu gore, idemo u naredne utakmice, ne treba ulaziti u preteranu
euforiju."

Statistika igrača,sastavi i ocene:
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image