Evo i tezine i svih podesavanja vezanih sa sejv.
Što se tiče same igre trudiću se da izveštaje izbacujem kao novinske članke,da budu sa svim golovima i šansama sa meča.Takodje slacu sastave ekipa, statistiku meča i sve sto ide uz to.Imam planove ideje da ne otkrivam bas sve odmah.Sportski pozdrav
PetarP wrote: ↑May 9th, 2025, 11:43 pm
Aj sa srecom, pratim , sredio sam ti link za YT, ukoliko imas kanal slobodno kaci i snimke, mada je i ovako korektno
Hvala brate moj,ovih dana ocekujem da pokusam nesto u prelaznom roku i bice prva utakmica verovatno.Obaveze i ostalo ali ima vremena za sve
BUM!!!Sveta Marković i Nikola Vasiljević prva pojačanja Želje!
Sveta Marković pojačao je Željezničar iz Sarajeva. Nekada kapiten Partizana, mladi
reprezentativac Srbije i odlični štoper Svetozar Marković, star 23 godine, novo je pojačanje
fudbalskog kluba Željezničar. Svetozar Marković donosi veliko iskustvo u odbrani, ono što
najviše treba ekipi Željezničara gde je ekipa najtanja. Svetozar Marković pokriva poziciju
štopera, odličan je u duelu, odličan je u igri glavom, visok je 186 cm, težak 76 kg i igra
desnom nogom. Nema sumnje da će predstavljati ogromno pojačanje za ekipu iz Premijer
lige BiH.Želja samog igrača da pomogne klubu i predstavi se fudbalskoj sceni BIH na najbolji način bila je presudna.Igrač je u velikoj meri smanjio visinu plate jer je želeo dolayak po svaku cenu.
"Želim pre svega da se zahvalim upravi kluba i šefu stručnog štaba što mi je ukazao
poverenje i po svaku cenu želeo da dođem ovde. Imam veliki sportski motiv da se dokažem,
da pokažem da još uvek vredim i da pokušam da se vratim u svoju reprezentaciju. Od ovog
projekta očekujem puno, nisam ovde došao da statiram. Došao sam da igram, došao sam
da pobeđujem i da klub podignemo na jedan viši nivo. Mislim da je sve ovo što se dešava sa
Željezničarom u poslednje vreme signal da je ovo prava sportska priča koja će, nadamo se,
da zaživi i da su lepša vremena za klub ispred nas. "
Drugo ime koje pojačava ekipu Željezničara u ovom prelaznom roku je Nikola Vasiljević.
Nekada golman Crvene Zvezde, star 26 godina, branio je za mnoge superligaške klubove u
Srbiji. Predstavlja jednog odličnog golmana i biće pravo osveženje na klupi, kao i na golu
Željezničara. Od njega se očekuje čak i da preuzme ulogu prvog golmana sa svim svojim
iskustvom koje poseduje. Sa klubom iz Sarajeva, Vasiljević je potpisao ugovor na tri godine i
nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje na golu slavnog kluba.
"Nisam imao kontinuitet branjenja kada je stigla ponuda od Željezničara, i posle razgovora sa
sportskim direktorom i trenerom kluba, jasno mi je stavljeno do znanja da ovde dolazim da
svojim radom dokažem da sam ovde planiran za prvu opciju na golu. Drago mi je i velika mi
je želja da zaigram i pokažem koliko vredim. Mislim da i te kako imam šta da pokažem,
mislim da nisam dobio šansu ni u Crvenoj zvezdi ni u ostalim superligaškim klubovima.
Radujem se dolasku, radujem se susretu sa navijačima. Mislim da ovde Željezničar
zaslužuje mnogo veći status i zaslužuje da se bori svake godine za trofeje. Daćemo svoj
maksimum i pokušaćemo da uradimo sve što je do nas da klub stane na staze stare slave."
Jedna od novijih vesti iz Fudbalskog kluba Željezničar je da je klub raskinuo ugovor sa
štoperom Azrom Mahmićem, starim 22 godine. U obrazloženju kluba se navodi da uz
pojačanja koja su stigla, mladi štoper ne bi imao prostora za razvoj, pa je u interesu igrača i
kluba doneta odluka da on napusti ekipu. Fudbalskom klubu Željezničar želim mu svu sreću
u daljoj karijeri.
Podela bodova na Grbavici Prvo poluvreme apsolutno pripalo Želji,u drugom delu Široki promašivao ne moguće
Sastavi ekipa
Statistika sa meča i ocene igrača
Galerija slika
Izjave nakon meča
"Pre svega, dobro veče svima. Želeo bih da čestitam protivničkoj ekipi na osvojenom bodu i
na prikazanoj igri, pogotovo u završnici drugog poluvremena. Što se same utakmice tiče,
mislim da smo od starta nametnuli naš tempo, naš ritam, i imali smo nekoliko izglednih i
dobrih šansi. Zicer je imao Božović, zicer je imao Cvetanovski, pa ponovo Božović, stativu,
pa nekoliko situacija koje moramo da rešimo u kontranapadu. Golom nismo uspeli da
rešimo, nismo uspeli da damo taj gol, i sve više se uvlačila nervoza u naše redove. Što se
tiče gola protivničke ekipe, mislim da je naš centarhalf napravio propust u zadnjoj liniji i
primili smo taj gol. Podigli smo se, stvorili smo još nekoliko šansi, ali počeli smo da gubimo
glavu. Počeli smo da izlazimo mnogo visoko i ostavili smo odličnoj ekipi Širokog mnogo
prostora po bokovima. Želeo bih da pohvalim i istaknem kao heroja ovog meča našeg
golmana Vasiljevića, koji je zaista odbranio nekoliko fantastičnih zicera i spasao bar taj bod,
da ne krećemo prvenstvo u minusu. Vasiljević je pokazao zašto je doveden, zašto je prvi
golman, a što se tiče mojih igrača, radićemo, treniraćemo da bude bolje i da napravimo bolji
rezultat."
"Mislim da će ostati žal za ovom utakmicom, što smo u prvom poluvremenu stvorili toliko
veliki broj šansi. Ja sam imao dva zicera, Mičevski je imao, Cvetanovski je imao dva zicera.
Imali smo, kažem, šansu u prvom poluvremenu, dominirali smo igrom, lopta je bila kod nas i
stvarali smo šanse. Dali smo gol, trebali smo da damo još jedan ili dva i da utakmica ide
sasvim drugačijim tempom. U drugom poluvremenu nismo otvorili kako treba, posle smo
primili taj gol, pre toga još neke šanse. Kada smo primili taj gol, bukvalno smo izgubili glave,
jurnuli smo ka napred, ostalo je mnogo prostora i za naših leđa, ekipa Zrinskog je to znalački
napadala i stvarali su šanse. Samo Bog nas je video i Nikola Vasiljević, koji nas je danas
izvadio, poprilično, čak 11. Mogao je i do triumfa. Kada se sve sabere, mislim da je ovo
realan rezultat. Imali su i oni, kažem, dva, tri zicera, tako da idemo dalje, prestoje evropske
utakmice, pa videćemo."
Odlično, detaljno, lepo izgleda sve, reci mi jel igraš svaku utakmicu? Ja ga nešto utanjio, vreme ubi, i GOŠK najmanja ocena ekipe a razbiše Radnika 3-0
Pratim ...
Željo se ozbiljno pojačao
Saničanin i Čumić stigli na Grbavicu
Željezničar se ne šali, još dva kapitalna pojačanja stigla su u Sarajevo. Povremeni
reprezentativac Bosne i Hercegovine, Siniša Saničanin, nekadašnji štoper Vojvodine i
Partizana, stavio je paraf na ugovor sa ekipom sa Grbavice. 28-godišnji štoper ima iskustvo
igranja u srpskoj Super ligi duži niz godina i smatra se jednim od stubova odbrane. Kako je
trener Roberto Carlos izjavio za pojedine medije, vidi ga kao prvog igrača na poziciji štopera.
Ugovor sa Željezničarom Saničanin je potpisao do 31.08.2027. godine.
Druga akvizicija u prelaznom roku ovog dana je brzonogi krilni fudbaler Nikola Čumić,
nekadašnja velika želja Partizana i Crvene zvezde, a inače igrač niškog Radničkog i
Vojvodine. On takođe stavlja paraf kao slobodan igrač na ugovor sa fudbalskim klubom
Željezničar. Brzonogi krilni fudbaler doneće ono što timu sa Grbavice nedostaje, a to su
širina i brzina u završnici i u tranziciji. Što se tiče ugovora Nikole Čumića, on je potpisao
takođe do 31.08.2027. godine, tako da tim sa Grbavice ulazi u nastavak sezone jači. Kakav
će epilog u šampionatu imati ove akvizicije u prelaznom roku, ostaje da se vidi. Jedno je
sigurno, trener Roberto Carlos zna šta radi, ekipa se dodatno ojačala i videćemo koliko
snagu i moć će imati u ovogodišnjem prvenstvu BiH.
"Pre svega, pozdravio bih vas sve. Većina vas me zna kao povremenog reprezentativca ove
zemlje. Ono što mogu da kažem je da dolazim u jednu zdravu i sportsku priču i da se
radujem saradnji sa trenerom koji je bio vanserijski vrhunski igrač, kakav je Roberto Carlos.
Ono što mogu da kažem o Željezničaru, klubu ogromne tradicije, jeste da klub dugo godina
nije osvojio titulu, kup i da nije imao zapažene rezultate u Evropi. Mi dolazimo da tako nešto
promenimo i da stvaramo jednu novu i lepu istoriju. Navijačima mogu da obećam borbu do
poslednjeg atoma snage na svakom meču. Koliko će to biti dovoljno, ne znam, ali sam
ubeđen da uz dobar rad i dobar trening možemo mnogo u ovoj sezoni. Hvala treneru, hvala
klubu što su me angažovali. Trudiću se da opravdam ukazano mi poverenje."
"Dobar dan i od mene. Kao što je Siniša već rekao, svesni smo da dolazimo u pravu sportsku
priču, što je jako bitno. Nekad finansije, kao u ovom smislu, nisu bile presudne.
Jednostavno, kada smo čuli plan koji ima klub, plan koji stvara trener Roberto Carlos, bili
smo oduševljeni. Ja lično nisam se dvoumio, iako sam imao neke druge ponude, pa i iz
Super lige Srbije. Jednostavno, želja mi je bila da dođem na Grbavicu, da obučem dres Želje
i da pokažem da još uvek mogu dosta toga. Nadam se da ću svojom brzinom i svojim
kvalitetom u završnici pomoći ekipi i olakšati posao. Pre svega, nadam se kapitenu Krpiću i
golovima, i pokušati da u ovoj sezoni osvojimo prvenstvo, napadnemo kup, a ako to bude
moguće, u Evropi napravimo neki značajniji rezultat. Sve u svemu, publika i navijači podrže."
Ocene Saničanina i ugovor
PetarP wrote: ↑May 12th, 2025, 10:12 pm
Odlično, detaljno, lepo izgleda sve, reci mi jel igraš svaku utakmicu? Ja ga nešto utanjio, vreme ubi, i GOŠK najmanja ocena ekipe a razbiše Radnika 3-0
Pratim ...
Hvala druže moj.Pa igram brate svaku ali nemam pune vremena kad imam slobodno dan dva sednem odigram objavim,izmedju posao i obaveze.Uglavnom trudim se da izgleda lepo.Xaxaxax to je već do igrice
Ovako se igra,bravo Željo!
Bolonja u Ligi šampiona,Željezničar dao maksimum i najavio bolje dane
Fudbaleri Željezničara večeras su se na svom terenu časno oprostili od kvalifikacija za Ligu
šampiona, prepustivši to mesto ekipi Bolonje iz Italije. Utakmica, ambijent, sve je bilo na
evropskom nivou, prštalo je na sve strane. Na terenu je bilo šansi i za goste i za domaće,
čak ostaje utisak da je Željo u nekim momentima igre bio bolji. Jednostavno, samo je
boljević u 30 situacija uspeo da postigne gol i da to materijalizuje, da se odigra i pruži nešto
više. U ovom momentu jasno je da je kvalitet i sve ostalo na strani Bolonje, ali kada bi se
gledala večerašnja utakmica, utisak je da je Željezničar bio tim koji je imao više šansi i koji je
zaslužio gol, ako ne i dva. Jednostavno, ova partija ne treba da obori, već da ohrabri trenera
Karla i sve njegove igrače u onome što ih očekuje u nastavku sezone.
Izjave trenera Roberta Karlosa i Sošića:
best image hosting site "Pre svega, čestitao bih Bolonji na zasluženom prolasku u Ligu šampiona i poželeo im svu
sreću ove godine, kako u Evropi, tako i u Seriji A. Što se mojih igrača tiče, mogu samo da
kažem da sam na ovu večerašnju utakmicu preponosan. Kako smo izašli, kako smo stajali,
kako smo se nosili sa protivnikom koji je po kvalitetu deset puta iznad nas, i to kako
novčano, tako i igrački. Mislim da smo trebali da imamo i malu dozu sreće koju nismo imali.
Kako da se izrazim, proganjaće me one Boljevićeve šanse, one šanse u kojima Boljević
izlazi na golmana, a golman sve skida. Neverovatno koliko sreće nismo imali; zaslužili smo
makar jedan, ako ne više, gol. Ali to je to, šta da se radi. Život ide dalje, fudbal se igra dalje,
ostaje žal, ali videćemo. Opet, ostaje nam Liga Evrope, odličan rezultat za klub. Čekamo
žreb za izvlačenje, pa ćemo da vidimo kako i šta dalje."
"Želeo bih pre svega da čestitam mojim saigračima na večerašnjoj partiji, na borbi i
poštovanju. Mislim da smo ostavili mnogo bolju sliku nego pre sedam dana u Italiji. Igrali
smo protiv izuzetnog protivnika, učesnika italijanske Serije A, koji ima izuzetne igrače na
svim pozicijama. Opasni su, to se videlo u ove dve utakmice. Nama je bilo stalo da izađemo
večeras, da ne doživimo poraz i da pokušamo da pobedimo. Mislim da smo donekle ispunili
naš cilj i predstavili se našoj publici kako treba, pokušavajući da odigramo što je bolje
moguće. Neverovatno je da smo imali četiri zicer situacije, ali nijedna nije ušla u gol, što
ostavlja žal. Sada čekamo taj žreb za grupnu fazu Lige Evrope i radujemo se tri utakmice
koje ćemo odigrati ovde, na našem terenu, bez obzira ko bude protivnik. Daćemo svoj
maksimum i pokušati da uzmemo koji bod. Više nemamo rezultatski imperativ niti
opterećenje. Trudićemo se da se predstavimo što je bolje moguće."